USLUGE - FOTOGRAFISANJE PROIZVODA

Fotografija proizvoda - Ergosto sa dodacima

Fotografisanje proizvoda se odnosi na pravljenje fotografija proizvoda koje imaju cilj da prikažu proizvod radi prodaje putem štampanih medija u katalogu, magazinu, brošuri i putem internet medija za internet prodavnicu i prezentaciju. Proizvod može da čini bilo koja vrsta i oblik proizvoda, industrijskog, rukotvorine, ili unikatnog tipa rađenog po narudžbini. Prozivod može da bude različitih veličina, prikazan samostalno i u primeni. Fotografija proizvoda može da obuhvati: fotografisanje produkta, nakita, modne (fotografije odeće kao proizvoda), reklamnu fotografiju, i industrijsku fotografiju

>> fotografija proizvoda Ergosto sa dodacima na beloj pozadini.

ODLIKE FOTOGRAFIJA 

Odlika ovih fotografija proizvoda je da se ceo proizvod vidi oštar u svim delovima produkta ili proizvoda - od ugla do ugla, od ivice do ivice, verodostojnih boja (95%), i bez perspektivnih iskrivljenja.

Proizvodi se najčešće fotografišu u studiju, a mogu da se rade i u enterijeru i eksterijeru na neutralnim pozadinama tako da proizvod bude u prvom planu. Usluga obuhvata obradu fotografija u programu Adobe Photoshop gde se obrađuju nedostaci proizvodnje samog predmeta fotografisanja (ogrebotine, ostaci lepka, konci, i slično), ili se uklanjaju suvišni detalji iz scene ako je rađeno u enterijeru ili eksterijeru. (npr smanjivanje inteziteta boja elemenata fotografije koji odvlače pažnju sa proizvoda koji je bio tema fotografisanja)

Fotografija proizvoda Ergosto u enterijeru i obrada >>

Fotografija proizvoda u enterijeru i obrada džempera

STANDARD

Stadard za fotografije produkata na beloj, crnoj i sivoj pozadin da mogu da se uklapaju posle za razne sajtove i kataloge, kojima je osnovna boja bela, odnosno crna i siva.

Prozivdi mogu da se snimaju u enterijeru ako to dovodi do njihovog predstavljanja, odnosno njihove primene i funkcije.

Oštrina: proizvod na fotografiji je oštar je potpuno oštar

Osvetljenje: ujednačeno, sa mekanim naturalnim senkama. (ako klijent ima specifičan zahtev može da bude urađeno sa dramatičnim senkama i na način da proizvod u nekom delu ude mutan)

Boja: verodostojna 95%.

Kompozicija: predmet ispunjava najveći deo kadra. 

Ukoliko želite da vidite kvalitet obrađenih fotografija produkata koje se odlikuju oštrinom u svim područjima, korektnom bojom rađeno po standardu - preuzmite primer fotografiju u punoj rezoluciji. (10 MB).

Veličina fotografija se isporučuje u jednom od standardnih formara najvećeg kvaliteta: jpg, tif, eps, pdf, psd, u RGB ili CMYK modu.

GARANCIJA KVALITETA

Koristi najsavremeniju foto i video opremu, rasvetu, studijsku opremu.

Po potrebi može da se radi probno snimanje radi dobijanja uzorka i specifikacije vremena rada i cene.

Po potrebi, može da se radi sa ugovorom, radi obezbeđivanja specifičnih uslova, definisanja autorskih prava na korišćenje foto i video materijala, privatnosti ili tajnosti posla, kao i da će posao biti urađen u predviđenom roku, predviđenog kvaliteta i dogovorene cene.


REFERENCE

Stručno obrazovanje - Završen Fakultet Primenjenih Umetnosti u Beogradu, na smeru Primenjena grafika - Fotografija

Klijenti za koje su rađene ovog tipa fotografije:

Galerija Podova, Ergosto, Calius, Zlatara Sezam, Agroservis, Dizajn Biro, Freška Gora, Obuća Metro, Delfinwash, Donernberg i mnogi drugi.

DODATNE INFORMACIJE

Studio se nalazi u Centru Novog Sada, u pešačkoj zoni. Poseduje privatno parking mesto, gde može da se parkira kombi, ili manji kamion. Postoje pokretne stepenice kojima roba (proizvodi, produkti, predmeti) mogu da se prenesu do studija .

Veličina studija je 50m2, iz jedne prostorije, i mogu unesu svi proizvodi koji mogu da prođu kroz vrata, odnosno rasklopljeni koji mogu da se montiraju unutra, ako je npr u pitanju nameštaj.

Radno vreme je od 09-22h, ali po potrebi može da se počne sa radom i ranije, odnosno da se završi kasnije ako je to bitno za projekat.

Termin je potrebno rezervisati nekoliko dana ranije.

Za sastanak radi dogovora o poslu potrebno je zakazati termin putem kontakt forme na kraju ove stranice, mailom: boris.radivojkov@gmail.com, ili telefonom: +381 63 669 744;

CENE USLUGA

Cena je veoma teško predstaviti tačno odrediti jer ima puno promenjivih faktora koji utiču ili na kompleksnost posla što dovodi do povećanje cene, ili pak u slučaju jednostavnih uslova do smanjivanja opsega posla i cene. U slučaju kompleksnih poslova, moguće je raditi probno snimanje radi dogovora o detaljima posla i da bi se postavili okviri posla i cene.

Okvirne cene:
Cena je 20e / sat angažovanja
Cena po obrađenoj fotografiji: 12,5 eura / 1 kom, a na veću količinu popust. 

Jednostavni proizvod: na beloj pozadini koji nisu sjajni ili beli na belom, - 1 kom = 10e, a preko 80kom cena je 5e po komadu.
Kompleksni proizvodi - belo na belom, sjajni predmeti, 1 kom je od 20e, a preko 30 kom cena je 15e po komadu.
Kompleksni, ekstremno malih dimenzija, ili velikih, sa puno detalja može da se desi da cena bude znatno veća.
Postoje popusti za firme koje odluče za stalnu saradnju.
Plaćanje: preko računa ili u gotovini.
Firma nije u sistemu PDV-a.

Šta kažu klijenti:

 • Mišljenje o saradnji sa Fotografskim centrom Fokus : Iako posedujemo određeno iskustvo i poluprofesionalnu opremu za fotografisanje, prilikom izrade sajta smo osetili potrebu da kvalitet fotografija treba podići na veći nivo. Sa Borisom smo imali poslovnu saradnju oko kallibracije ekrana na našim računarima i bilo nam je poznato njegovo iskustvo sa profesionalnom fotografijom. Na sajtu Fotografskog centra Fokus smo videli fotografije koje su nas oduševile i sa Borisom smo poveli razgovor o našoj potrebi da se izrade fotografije taktilnih proizvoda, koji su ugrađeni u objektima sa Referentne liste našeg sajta. Posao je zahtevao rad na terenu, obilazak objekata u većem broju gradova Crne Gore, fotografisanje u različitim uslovima osvetljenja u otvorenom i zatvorenom prostoru i menjanje objektiva i aparata po više puta, u zavisnosti od ugla fotografisanja. Planirani posao je odrađen za 4 dana, uz veliku disciplinu i pridržavanje plana i programa putovanja od objekta do objekta. Tom prilikom sam se uverio u Borisovu profesionalnost, disciplinu i posvećenost poslu, profesionalnu opremu koju poseduje i poznavanje njenih mogućnosti, brzinu kojom je donosio ispravne odluke o izboru objektiva, aparata, rasvete ili blica. To je uvek rezultiralo trenutnim postizanjem visokokvalitetnih fotografija. Siguran sam da bi posao trajalo minimum 10-tak dana da smo sami radili fotografije. Tako da je moj utisak da smo na dobitku u sadnji sa Borisom.


  Vladan Marković, preduzetnik

  DIZAJNBIRO-TAKTIL, Priboj

  www.taktilnestaze.rs

  Vladan Marković
  Klijent

Šta kažu klijenti:

 • U radu sa Borisom doživeli smo veoma prijatno iskustvo. Vrhunski profesionalizam i posvećenost projektu. Iskustvo majstora fotografije, strpljiv i metodološki pristup poslu, kao i kvalitetna oprema, daju prostor za iskrenu preporuku. Mi smo veoma zadovoljni dobijenim fotografijama. 


  ERGOSTO

  UVOZ I PRODAJA "ROLOSPAS" BEOČIN

  www.ergosto.rs

  www.facebook.com/ergosto.rs


  ERGOSTO
  Klijent

Studijsko snimanje proizvoda

mart, 2018

Primer rada u studiju i rezultat fotografisanja proizvoda veštačke trave, rađen za Galeriju Podova DOO, 2018 godine. 

Pratite moj rad na:

Boris Radivojkov Logo svetlo sivi

Podaci firme
Boris Radivojkov Preduzetnik 
Fotografske usluge
Fotografski Centar Fokus
Novi Sad
PIB: 107690078


.

Kontakt

Email: boris.radivojkov@gmail.com

Telefon: +381 (0) 63 669 744

Radno vreme: 09-22h.

Adresa 1: Primorska 22

Adresa 2: Kralja Aleksandra 12,

21000 Novi Sad,: Srbija