USLUGE -SNIMANJE POSLOVNIH PORTRETA

Fotografisanje poslovnih portreta

Poslovni portreti služe za poslovnu upotrebu i promovisanje za rukovodioce, biznismene, direktore, diplomate. Poslovni portret može biti korišćen za biografiju ili apliciranje za posao. Poslovni portret ima cilj da poboljša kvalitet promocije u medijima i na internet profesionalnim društvenim mrežama (Linkedin). Vrsta ove vrste fotografije je fotografija za CV koja se uglavnom radi samo na beloj ili neutralnoj svetloj pozadini. Usluga može da se radi u fotografskom studiu ili u lokalu firme, kancelarijama i eksterijeru ako je bitno za portretisanu ličnost odnosno zanimanje. Najčešće se radi na beloj, sivoj, crnoj, pozadini u nekoj boji, i po potrebi zamućenoj pozadini enterijera/eksterijera. Usluga obuhvata i obradu fotografije u Adobe Photoshop programu. Dobijene fotografije klijent može odmah da koristi za za marketing i različite oblike reklama: katalog, brošuru, web sajt i druge oblike marketinga. Ceo posao se najčešće završava istog dana, dok obrada se radi u narednih 48 sati, od završetka snimanja, sem u koliko je veoma obiman posao tada se vrši dogovor sa klijentom za rok isporuke kao i vrstu obrade.

<< portret za poslovnu upotrebu, stil "high key" .

NAČIN RADA 

Radi se foto sesija u trajanju 1-2 sata, u studiju, enterijeru ili eksterijeru i pravi se više različitih postavki svetla i pozadine (high key, low key, mixed key - na beloj, na sivoj i crnoj pozadini) uz promene garderobe - tako da se omoguće različite fotografije koje kasnije mogu da nađu različitu svrhu i primenu za različtine potrebe.

Poslovni portret na tamnoj ili crnoj pozadini (low key, ili mixed key) se obično koristi za rukovodioce koji time naglašavaju dominantnost i snagu, ali nije primereno za one koji tek počinju i koji tek apliciraju na prvi posao.

Za rukovodioce je primeren poslovni portret na tamnom, jer kao takav ima veću težinu i snagu. Preporučujem svim rukovodiocima da pored portreta na tamnom, urade portrete i na svetloj ili beloj pozadini, jer ponekad će im se javiti potreba i za takvim fotografijama. Različitim stilovima osvetljenja, izbora ugla, poze i obrade se osoba prikazuje na najbolji način.

Poslovni protret rukovodioca u "low key" stilu >>


Fotografija prstena
Primer fotografije nakita, zlatara Sezam

STANDARD

Svetski stadard za fotografije produkata na beloj, crnoj, i sivoj pozadini:

Oštrina: li portretisane osobe je oštar u celosti

Stil: High key - ima mekane nežne senke, najčešće se radi na beloj pozadini

Stil: Low ley - ima intezivne senke, tvrde naglašen kontrast, najčešće se radi na tamnoj ili crnoj pozadini.

Stil mixed key - je mešavina "high key" i "low key" stilova.

Boja i tonovi kože verodostojni 95%.

Obrada može da se minimalno tako da se dobije što nauralniji izgled ili potpuno tako da se dobije idealizovani izgled. Fotografije po izboru klijenta se obrađuju po dogovoru sa klijentom. (umanjuju se ili potpuno uklanjaju bore, mladeži, bubuljice, podočnjaci, koža se glača ili ostavlja naturalna)

Preuzmite primer fotografiju u punoj rezoluciji. (10 MB).

Klijenti dobijaju izabrane fotografije (minimum 3) u visokoj rezoluciji i u rezoluciji prilagođenoj za društvene mreže, ostale fotografije koje su rađene u foto sešnu se dobijaju neobrađene u maloj rezoluciji. 

GARANCIJA KVALITETA

Koristi najsavremeniju foto i video opremu, rasvetu, studijsku opremu.

Po potrebi, može da se radi sa ugovorom, radi obezbeđivanja specifičnih uslova, definisanja autorskih prava na korišćenje foto i video materijala, privatnosti ili tajnosti posla, kao i da će posao biti urađen u predviđenom roku, predviđenog kvaliteta i dogovorene cene.


Fotografija poslovni portret
Lančić, zlatara Sezam

REFERENCE

Fotograf je akademski obrazovan i poseduje najsavremeniju opremu, a možemo da radimo i pod ugovorom.

Klijenti za koje su rađene ovog tipa fotografije:

Erste BANCA, Fond za inovacionu delatnost, Poslovni portreti za menadžere, pravnike, doktore, književnike, DJ umetnike, i druge medijske ličnosti.

GRUPNI POSLOVNI PORTRET

Grupni korporativni poslovni portret može biti organizovan u studiju ili u enterijeru firme, ili ispred zgrade firme za koju se vrši usluga.

Studio se nalazi u Centru Novog Sada, u pešačkoj zoni. 

Veličina studija je 50m2, iz jedne prostorije, i mogu unesu svi dodatni rekviziti. Poseduje profesionalne radne stolove i druge rekvizite koji mogu biti prilagođeni potrebama snimanja.

Grupne fotografije mogu biti rađene u studiju na beloj, sivoj ili crnoj pozadini. 

Radno vreme je od 09-22h, ali po potrebi može da se počne sa radom i ranije, odnosno da se završi kasnije ako je to bitno za projekat.

Termin je potrebno rezervisati nekoliko dana ranije.

Za sastanak radi dogovora o poslu potrebno je zakazati termin putem kontakt forme na kraju ove stranice, mailom: boris.radivojkov@gmail.com, ili telefonom: +381 63 669 744;

Kreativna grupna poslovna fotografija za medije
Low key poslovni portret rukovodioca

CENA


Cena je 20e / sat angažovanja, minimalni posao je 5 sati rada = 100e
Cena po fotografiji: 25 eura / 1 kom. Minimalna količina je 4 fotografije

Plaćanje: preko računa ili u gotovini u zavisnosti kako klijentima više odgovara.

Firma nije u sistemu PDV-a.

Šta kažu klijenti:

 • U radu sa Borisom doživeli smo veoma prijatno iskustvo. Vrhunski profesionalizam i posvećenost projektu. Iskustvo majstora fotografije, strpljiv i metodološki pristup poslu, kao i kvalitetna oprema, daju prostor za iskrenu preporuku. Mi smo veoma zadovoljni dobijenim fotografijama. 


  ERGOSTO

  UVOZ I PRODAJA "ROLOSPAS" BEOČIN

  www.ergosto.rs

  www.facebook.com/ergosto.rs


  ERGOSTO
  Klijent

Pratite moj rad na:

Boris Radivojkov Logo svetlo sivi

Podaci firme
Boris Radivojkov Preduzetnik 
Fotografske usluge
Fotografski Centar Fokus
Novi Sad
PIB: 107690078


.

Kontakt

Email: boris.radivojkov@gmail.com

Telefon: +381 (0) 63 669 744

Radno vreme: 09-22h.

Adresa 1: Primorska 22

Adresa 2: Kralja Aleksandra 12,

21000 Novi Sad,: Srbija