USLUGE -FOTOGRAFISANJE NAKITA

Fotografisanje nakita

Snimanja nakita kao profesionalna fotografska usluga koja obuhvata snimanje prstenja, ogrlica, lančića, narukvica, minđuša i drugih vrsta nakita se radi za prezentacije i reklame. Ove fotografije unapređuju interesovanje i prodaju nakita kroz reklame u magazinu, katalogu, bilbordu, platatima, brošurama, kao i putem internet sajtova za prodaju proizvoda (internet prodavnica, e-store, Amazon, e-Bay). Usluga se pruža u fotografskom studiu, na terenu i na mestu proizvodnje. 

Usluga je namenjena svim firmama koji žele da unaprede promovisanost na tržištu. Obuhvata profesionalno fotografisanje u studiu, u enterijeru i na terenu, uz korišćenje profesionalne studijske fotografske rasvete, vrhunskih objektiva i fotoaparata, a takođe usluge obuhvata i obradu fotografije u Adobe Photoshop programu. Dobijene fotografije čine gotov proizvod koji odmah može da koristi za za marketing i različite oblike reklama: katalog, brošuru, web sajt i druge oblike marketinga. Ceo posao se najčešće završava istog dana, dok obrada se radi u narednih 48 sati, od završetka snimanja, sem u koliko je veoma obiman posao tada se vrši dogovor sa klijentom za rok isporuke kao i vrstu obrade.

ODLIKE FOTOGRAFIJA 

Odlika ovih fotografija proizvoda je da se ceo proizvod vidi oštar u svim delovima produkta ili proizvoda - od ugla do ugla, od ivice do ivice, verodostojnih boja (95%), i bez perspektivnih iskrivljenja.

Proizvodi se najčešće fotografišu na beloj pozadini, i dodatno se obrađuju tako da mogu da se uklapaju posle za razne sajtove i kataloge, kojima je osnovna boja bela. Pored bele, pozadina može da bude i crna ili siva, ili u boji. Izbor se vrši po dogovoru sa klijentom. Proizvodi mogu da se rade u tudiju, u enterijeru ili eksterijeru ako je to način da se bolje predstave i prikažu, ili naglasi njihova funkcija. 


Fotografija prstena
Primer fotografije nakita, zlatara Sezam

STANDARD

Svetski stadard za fotografije produkata na beloj, crnoj, i sivoj pozadini:

Oštrina: produkti na fotografijama su oštri od prvog plana do poslednjeg, odnosno predmeti su potpuno oštri i ujednačenog osvetljenja mekanih senki. 

Boja: verodostojna 95%.

Kompozicija: predmet ispunjava najveći deo kadra. 

Ukoliko želite da vidite kvalitet obrađenih fotografija produkata koje se odlikuju oštrinom u svim područjima, korektnom bojom rađeno po standardu - preuzmite primer fotografiju u punoj rezoluciji. (10 MB).

Veličina fotografija se isporučuje u jednom od standardnih formara najvećeg kvaliteta: jpg, tif, eps, pdf, psd, u RGB ili CMYK modu.

UMETNIČKI PRISTUP

Fotografije mogu da se rade i na umetnički ili kreativan pristup koji nisu standard ako je akcenat istaći posebnost, individualnost produkta određenog umetnika.

Takođe može da bude rađeno na primer na crnoj pozadini ako je celokupan sajt klijenta na crnom, u tom slučaju se radi snimanje i obrada koja je specifična.


Primer za Nakit na crnoj pozadini je rađen za unikatni nakit: Milo's >>

Foptografija nakita na crnoj pozadini - Milo's
Fotografija minđuša - Harem Royal

REFERENCE

Fotograf Boris Radivojkov je završio Faktultet Primenjenih umetnosti u Beogradu 2006. godine. 

Klijent za kojeg su rađene fotografije ovog tipa:

Zlatara Sezam, Harem Royal, Milo's, Glocal, Ž. Maksimović


<< Fotografije nakita - minđuše, rađene za Harem Royal

DODATNE INFORMACIJE

Može da se radi u studiju ili na mestu proizvodnje, odnosno na terenu. Može da se koristi prenosivi studio (rasveta, pozadine, modifikatori, stativi i drugi rekviziti na bilo koju lokaciju u zemlji ali i inostranstvu).

Koristim Apple Retina kalibrisani kampojuter kojim može da se radi i obrada na terenu ili u inostranstvu.

Studio se nalazi u Centru Novog Sada, u pešačkoj zoni. Poseduje privatno parking mesto, gde može da se parkira kombi, ili manji kamion. Postoje pokretne stepenice kojima roba može da se prenese do studija veoma jednostavno. Veličina studija je 50m2, iz jedne prostorije.

Radno vreme je od 09-22h, ali po potrebi može da se počne sa radom i ranije, odnosno da se završi kasnije ako je to bitno za projekat. Termin je potrebno rezervisati nekoliko dana ranije.

Za sastanak radi dogovora o poslu potrebno je zakazati termin putem kontakt forme na kraju ove stranice, mailom: boris.radivojkov@gmail.com, ili telefonom: +381 63 669 744;

CENE USLUGA


Cena je 20e / sat angažovanja, minimalna količina posla je 10 sati
Cena po fotografiji: 12,5 eura / 1 kom, minimalna količina je 18 fotografija

Postoje popusti za firme koje odluče za stalnu saradnju.

Plaćanje: preko računa ili u gotovini u zavisnosti kako klijentima više odgovara.

Firma nije u sistemu PDV-a.


Šta kažu klijenti:

 • U radu sa Borisom doživeli smo veoma prijatno iskustvo. Vrhunski profesionalizam i posvećenost projektu. Iskustvo majstora fotografije, strpljiv i metodološki pristup poslu, kao i kvalitetna oprema, daju prostor za iskrenu preporuku. Mi smo veoma zadovoljni dobijenim fotografijama. 


  ERGOSTO

  UVOZ I PRODAJA "ROLOSPAS" BEOČIN

  KONTAKT: 063/597-782, 064/144-55-56

  info@ergosto.rs

  www.ergosto.rs

  www.facebook.com/ergosto.rs


  ERGOSTO
  Klijent

Pratite moj rad na:

Boris Radivojkov Logo svetlo sivi

Podaci firme
Boris Radivojkov Preduzetnik 
Fotografske usluge
Fotografski Centar Fokus
Novi Sad
PIB: 107690078


.

Kontakt

Email: boris.radivojkov@gmail.com

Telefon: +381 (0) 63 669 744

Radno vreme: 09-22h.

Adresa 1: Primorska 22

Adresa 2: Kralja Aleksandra 12,

21000 Novi Sad,: Srbija